Kassasystem integrert med regnskapet

Med integrert kassasystem overføres automatisk gårsdagens salg direkte til regnskapssystemet (omsetningsrapport / Z-rapport).

Systemer som kan integreres finnes i denne oversikten. Det er kundens ansvar at integrasjonen fungerer, og at kassasystemet brukes korrekt.

Automatisk postering i regnskapet

En god kassaintegrasjon bør:

• Gjenspeile Z-rapport i kassa i regnskapet (uforandret)
  • Splitte på innløser (BankAxept, Nets/Teller, Bambora, Swedbank etc)
  • Reskontroføre på kunde ved kredittsalg i kassa
  • Rapportere feil ved overføring til kunde eller kassaleverandør som kan følge opp og korrigere

Eksempelet viser Duell kassaløsning integrert med Visma eAccounting.

Kontoplan

Det er ytterst viktig at kontoplan synkroniseres.

Vi har laget template som passer for de fleste kassaintegrasjoner. Denne brukes av kassaleverandør for å knytte salgene til rett regnskapskonto (i kassasystemet).

Ikke-integrerbar kassa?

Dersom din kassaløsning ikke kan integreres, fører du salget direkte i eAccounting fortløpende / på daglig basis. Se detaljer i Kassa - registrere salg via faktura

Kassaintegrasjon fungerer ikke?

Ved problemer rundt integrasjoner, er kunde ansvarlig for problemløsing, og tar dialogen med kassasystem leverandør.

Programvare samt integrasjon til regnskapssystem er utviklet av kassasystem leverandør, og ERATIO kan hverken påta ansvar for hvordan denne fungerer eller problemer løses.

Kassaleverandør kan ved behov kontakte Visma API support - eAccountingAPI@visma.com.

Eksempler:

• Dagsomsetning føres ikke over til regnskapssystemet.
  • Dagsomsetning føres ikke komplett over til regnskapssystemet
  • Dagsomsetning føres dobbelt over til regnskapssystemet
  • Feilposteringer og feil bruk av kassa - Kunde sikrer god forståelse for bruk av kassassystem samt opplæring av brukere.